GEZOND BANANEN BROOD

zaterdag 2 juli 2016

Vandaag deel ik met jullie de (denk ik) meest bekendste bananen brood recept. Ik heb hem gister gemaakt, en vandaag is hij al op... Thanks familie. Dat betekend wel dat hij ontzettend lekker is! Dit bananen brood is lactosevrij, glutenvrij én suikervrij. Ook is hij nog eens erg makkelijk om te maken. Let's start.

Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Handje (of meer) ongebrande noten
- Snufje zout

Bereiding
1. Verwarm je oven voor op 175 graden
2. Meng de bananen met de dadels in een keukemixer tot een glad beslag
3. Maak van de havermout meel door middel van een keukenmixer
4. Klop in een kom de eieren met zout en meng dit bij de bananen puree
5. Voeg de havermout meel, amandel meel en de noten toe en meng tot een glad beslag
6. Giet de beslag af in een cake vorm, bak in de oven voor ongeveer 45-50 minuten af.

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten