Nagelvormen

zaterdag 8 december 2012

In dit artikel wil ik de meest voorkomende nagelvormen laten zien. Deze zijn afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Natuurlijk zijn er meer vormen.



Vierkant (square)
Deze nagels hebben twee rechte zijkanten waarvan de punten aan beide zijden best scherp zijn. Deze vorm wordt veel gebruikt bij een French Manicure. Nagels die in deze vorm zijn gevijld zijn stevig en kunnen wel tegen een stootje.










Squoval (semi vierkant)

Squoval is de meest gebruikte nagelvorm. De Squoval is een vierkante nagel waarvan de randen rond zijn gevijld. Deze versie ziet er minder strak uit dan de square vorm en is sterker.




Stiletto
De Stiletto vorm is erg populair en wordt vaak gebruikt met een nailart. De nagel wordt puntig gevijld waardoor de randen worden weg gevijld. Dit betekend dat de nagels sneller zullen breken of scheuren en niet heel sterk zijn.



Ovaal/rond
De ronde vorm is goed geschikt voor kortere nagels. Veel meiden beginnen met een ronde vorm, als de nagels langer worden verandert dit vaak in ovaal. Ik vind het niet zo mooi wanneer nagels heel lang zijn en een squoval vorm hebben, dan lijken ze al snel te breed en krijg je‘duckfeet’ nagels.






Nog een paar tips waardoor je kunt 'smokkelen' met je nagelvorm:

  • Zijn jouw nagels kort? Zorg er dan voor dat je de randen van je nagels niet mee lakt. Zo lijken je nagels langer. Wanneer je een donkere nagellak gebruikt op korte nagels lijken je nagels korter.
  • Heb je vierkante nagelriemen? Lak dan in een ronde vorm zodat je nagels smaller lijken.
  • Zijn jouw nagels net even te lang? Zet de nagellak dan net even verder aan bij de nagelriem dan dat je normaal zou doen. Op deze manier lijken je nagels korter.

Bedankt voor het lezen!


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten