Valentijnsdag

zondag 10 februari 2013

Ieder jaar op 14 Februari is het zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. De dag dat geliefden elkaar net een beetje extra aandacht geven door middel van wat leuks. Ik weet dat sommigen geen relatie hebben, maar dat maakt helemaal niks uit voor Valentijnsdag. Je kunt ook andere mensen in het zonnetje zetten die je dierbaar hebt. Zoals je familie of vrienden. Maar je kunt jezelf natuurlijk ook eventjes wat aandacht geven met wat leuks, lekkers of iets moois! ☺
Ik heb wat leuke ideeën opgezocht om zelf te doen. 
Ontbijt 

Je kunt al vroeg beginnen en voor je geliefden, ouders, broertje of zusje een heerlijk ontbijt klaar te maken. 
Ideeën:
-Bak een ei, snij het in een hartje en leg het op brood. Super simpel en leuk!
-Je kunt ook gewoon alleen de broodjes in een hartje snijden met een mes of met een hartjes vorm.
-Maak chocomelk, spuit er een klein beetje slagroom overheen en breng nog een klein beetje cacaopoeder aan over het slagroom. Je kunt proberen om het voorzichtig in een hartjes vorm maken. 
-Niet alles hoeft in hartjes vormen! Je kunt ook een ontbijt maken dat helemaal rood is. Denk aan Jam, aardbeien, framboos, appel. Met yoghurt misschien? 
Snacks
Voor iets lekkers tussendoor kun je natuurlijk ook erg veel leuks maken. Je kunt het maken, maar ook bestellen. Al is maken wel wat leuker om te doen en ook om te krijgen. 
Er zijn erg veel mogelijkheden.
Ideeën:
-Bak koekjes. Het kan op heel veel verschillende manieren! Je kan op internet zoeken naar veel ideeën.
-Net als koekjes kun je natuurlijk ook veel andere dingen bakken zoals muffins/cupcakes of taarten. Wees creatief en maak er wat moois van!
-Je kunt chocolade bestellen of kopen, merci bijvoorbeeld. Of zelf chocola maken!
-Als je weet wat iemands lievelings snack is kun je dat natuurlijk ook kopen en er een leuke draai aan geven. Mooi inpakken? 

Avond eten

Voor het avond eten heb ik niet veel suggesties. Je kunt het lievelings (avond) eten (voor die gene) gaan klaar maken, maar je kunt natuurlijk ook uit eten! Of misschien heb je wel een erg uitgebreide recept gevonden of ga je bij/met je familie eten? 


Cupcakes

Zoals ik al zei bij het kopje 'snacks' kun je cupcakes maken. Het leek me leuk om hier een apart stukje van te maken, want of je nou wel of geen lover hebt, cupcakes maken is altijd leuk om te doen! Hierdoor haal je misschien wat inspiratie op.
Voor cupcakes kun je van alles uit de kast halen!  Als je bij youtube bijvoorbeeld 'Cupcakes decoreren' intikt zul je veel verschillende zien. 


Meteen al in het beslag kan je er wat in stoppen. 


De cupcake kan je leuk met een topping spuiten/strooien.


En dan versieren hoe jij het zelf wil!

Nagels

Om jezelf mooi te maken op Valentijnsdag mag natuurlijk niet ontbreken! Of je nou thuis blijft of dat je wat leuks gaat doen maakt niet uit. Hierboven heb ik twee foto's en hieronder heb ik twee filmpjes voor inspiratie.

Valentine's Day Leopard Nails

Valentine's Kisses


Ik hoop dat je door dit artikel wat inspiratie hebt opgebracht. Misschien moet je wel helemaal niks van zo'n dag en doe je dezelfde dingen dat je doet op normale dagen, maar misschien dat sommigen hierdoor wat ideeën hebben gekregen om deze dag toch een klein beetje te vieren?
Alvast een fijne Valentijnsdag! X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten