Foundation: de perfecte kleur

zondag 21 april 2013

Een foundation kopen in de perfecte kleur is ontzettend lastig. Een tint te donker of te licht kan je hele make-up verpesten! Ik heb wat tips hoe je de juiste kleur foundation kiest.

De ondertoon



Foundation zijn opgedeeld in 3 kleursoorten: warm (W), koud (C) of neutraal (N). Dit heeft te maken met de ondertoon van je eigen huidskleur. Let op: je kiest niet de ondertoon van je eigen huid, maar juist de tegenovergestelde ondertoon! Heb je een gele ondertoon in je huid, dan ga je dus voor een roze ondertoon in je foundation: zo neutraliseer je de ondertonen voor de perfecte tint!



Er zijn twee truucjes om je eigen huidtoon te achterhalen.
1. Bekijk de aders aan de binnenkant van je polsen.
-Zien je aders er groen uit? Je huid heeft dan een gele ondertoon.
-Zien je aders er blauw uit? je huid heeft dat een roze ondertoon.
-Lijken je aders hier tussenin te zitten? Je hebt waarschijnlijk een beige huidtoon.
2. Staan zilveren of gouden sieraden je beter?
-Staan zilveren sieraden je beter? Dan is de kans groot dat je een roze ondertoon hebt.
-Staan gouden sieraden je beter? Dan heb je vast een gelige ondertoon.

Als je de foundation met de juiste ondertoon kiest zit je al een stuk in de goede richting.

Donker of licht?


Pas als je weet welke ondertoon het beste bij je huid past, kun je gaan kijken naar de kleur: heb je een lichte of donkere tint nodig?


Ga eens in een winkel kijken naar een foundation kleur en pak een paar testers waarvan je denkt dat ze dicht bij je huidskleur komen en zet van elk een flinke streep op je kaak (dus naast je kin). Loop hiermee altijd naar buiten, zodat je de kleuren in daglicht kunt bekijken. Je kunt wel eens bedrogen uitkomen als je een kleur uitkiest in kunstlicht...

Het is niet waar dat je je foundation altijd één tint lichter/donker moet nemen dat je huidskleur: de tint die het dichtst bij je huid in de buurt komt, is de juiste voor jou!


1 opmerking: